Digitalisatie inmeetgegevens In het ontwerpbureau van Thermatras® worden de ontwerptekeningen van de inmeter, vertaald naar de definitieve digitale tekeningen. Speciale design software uit de confectie branche, staat garant voor exacte maatvoering van de isolatiematrassen. Door middel van nesting, worden de te snijden modellen, door de apparatuur zo effectief mogelijk verdeeld op het te snijden weefsel, zodat snijafval tot het absolute minimum beperkt blijft en er zorgvuldig met met de grondstoffen omgegaan wordt.

Digitaal aangestuurd ( CNC ) snijden In het moderne atelier van Thermatras® wordt met een digitaal aangestuurde ( CNC ) cutter de modellen op een 20 m2 grote snijtafel met millimeter precisie uitgesneden. De matrasdoeken van glasweefsels en/of van synthetische weefsels krijgen zo hun definitieve vorm.

Stikken De uitgesneden weefselmodellen worden vervolgens in ons naaiatelier, conform tekening, in elkaar gestikt. Voor speciale toepassingen is een sluiting van klittenband of riemen met gespen gewenst. Nadat de weefsels op elkaar gestikt zijn, dienen de matrassen voor de volgende stap in het productieproces nog gekeerd te worden, zodat uitendelijk de stiknaden aan de binnenzijde van de matrassen terecht komen.

Vullen De na het stikken ontstane “lege" Thermatras® isolatiematrassen worden nu gevuld met steenwol (Rockwool). Dit gebeurt door onze vakmensen handmatig om een zo egaal mogelijk verdeling van isolatie te waarborgen. De dikte van een isolatiematras is gemiddeld tussen de 4 tot 6 cm, dunner is natuurlijk ook mogelijk afhankelijk van de toepassing. Bij specifiekere toepassingen kan ook voor andere isolatiematerialen gekozen worden.

Noppen Om verschuiving van de steenwol vulling te vermijden, worden de isolatiematrassen voorzien van r.v.s. noppen. De nop bestaat uit een nietje die door middel van een pneumatische tacker in de isolatiematrassen wordt aangebracht. De wijze van aanbrengen van de noppen bepaalt de uiteindelijke structuur van het isolatiematras.

Haken De isolatiematrassen worden uiteindelijk met een tacker voorzien van r.v.s. bevestigingshaken, welke bij montage door roestvast staal draad met elkaar verbonden worden. Dit gebeurd volgens het zelfde principe als het vastmaken van veters bij bergschoenen.