Ieder afzonderlijk Thermatras® isolatiematras is een uiterst duurzaam maatwerkproduct van hoge kwaliteit. Het Thermatras® isolatiematras is een thermische isolatie, vervaardigd van glasweefsel, eventueel in combinatie met synthetisch weefsel, gevuld met Rockwool isolatiemateriaal en voorzien van duurzame r.v.s. bevestigingshaken. De r.v.s. bevestigingshaken worden met elkaar verbonden door middel van r.v.s draad. Om de isolatievulling niet te laten verschuiven, worden de isolatiematrassen genopt. Hierdoor ontstaat de voor het product zo kenmerkende matrasstructuur.


Glas- en synthetische weefsels De keus van de te gebruiken weefsels is afhankelijk van de volgende punten :
  • Temperatuur van het te isoleren object (van 0 °C tot 1.000 °C)
  • Medium waardoor het object verwarmd wordt (uitlaatgassen, stoom, thermische olie, etc.)
  • Externe omstandigheden ten plaatse van het object (vocht, vuil, vet, stof, zuren, etc.)
  • Locatie van het project (binnen of buiten)

Er is een groot aanbod van glas- en synthetische weefsels, welke voor allerlei toepassingen gebruikt worden. De keuze voor een weefsel wordt bepaald aan de hand van de eigenschappen van het weefsel, het gewicht per m2, wijze waarop het weefsel geweven is (dikte van het garen en het aantal garens) en de afwerking.

Glasweefsel kan worden afgewerkt met een coating, zoals Siliconen, PU (polyurethaan), PTFE (teflon), etc. Daarnaast zijn er ook glasweefsels waarop een aluminiumfolie wordt geplakt (cacheren) en weefsel dat door een bad wordt gehaald met een finish met als doel de temperatuursbestendigheid van het glasweefsel te verhogen en rafelen te vermeiden. Bij de synthetische weefsels wordt vaak gebruik gemaakt van een neutraal basis weefsel, dit om de specifieke eigenschappen te behouden. Naast glasweefsels, zijn er ook nog speciale weefsels voor > 500 °C, zoals veredelt E-Glas, silicaweefsel en keramischweefsel. Deze materialen worden echter in mindere mate toegepast.

Enkele voorbeelden van Thermatras® isolatiematras weefsel varianten: